Rational Nederland zet nieuwe stap in het mobiel ergonomisch werken

Rational Nederland, leverancier van keukenapparatuur voor professionele keukens, start vandaag met twee nieuwplaatsingsteams. Hiervoor zijn bij Baan in Hengelo twee splinternieuwe Mercedes Sprinters met een grote meubelbak en laadklep aangekocht. Tot de standaarduitrusting behoort een verrijdbare hydraulische lift, waarmee de zware apparaten op hun plaats kunnen worden gezet.

Onze monteurs rijden standaard met een Mercedes Vito of Volkswagen Transporter en daarmee is het leveren van een nieuwe oven nog wel eens problematisch, legt Arno Kolmschate, coördinator van het nieuwplaatsingsteam, uit. De apparatuur past er door het vele gereedschap en reserveonderdelen niet in en wanneer de externe transporteur de combi-steamer bij onze afnemer heeft afgeleverd, moet deze met twee of meer monteurs handmatig op de plaats worden gezet. Een belastende klus waar we echt een oplossing voor wilden bedenken. Het bleek een uitdaging want ergonomie in een eigen werkplaats is eenvoudiger te realiseren dan een mobiele oplossing. We plaatsen apparatuur bij hotels met een grote, ruime keuken, maar ook bij een klein restaurant op de grachten van Amsterdam.

Door het inzetten van de nieuwe Sprinters met laadklep kunnen we de apparatuur zelf meenemen en hebben we nog genoeg ruimte om ook een hydraulische lift mee te nemen. Toch zijn de Sprinters wendbaar genoeg om in de kleinste straatjes te kunnen lossen. Twee speciaal aangenomen en intern opgeleide monteurs, Wesley en Kenny, bemannen de Sprinters en zijn zelfstandig in staat de allergrootste ovens te plaatsen. Vanaf vandaag zijn de Sprinters in het straatbeeld te bewonderen.

Nieuwe lijn CombiMaster Plus gelanceerd

Rational voegt wederom een nieuwe lijn toe aan het productgamma. De nieuwe lijn CombiMaster Plus is gelanceerd. Deze nieuwe lijn heeft een verbeterd bedieningspaneel en er is een automatisch schoonmaak programma toegevoegd. Verder geeft de nieuwe CombiMaster Plus aan wanneer het tijd is voor het ontharden van de boiler en is het inspuiten van de overruimte met reiniger niet meer nodig.

Nu ook een XS versie van de CombiMaster Plus leverbaar

Naast het compacte formaat, met een diepte van slechts 55,5 cm, een breedte van 65,5 cm en een hoogte van 56,7 cm, weet de CombiMaster Plus XS te imponeren door zijn geavanceerde technologie, moderne design en ergonomische bediening. Geen enkel verschil met zijn grote broer.

Binnenkort verschijnen alle technische kenmerken van deze nieuwe lijn op onze website.

Wilt u meer informatie over de nieuwe CombiMaster Plus, neem dan contact op met uw adviseur via info@rational.nl of bel tijdens kantooruren met 0546 – 546 000.

VCHO onthult nieuwe naam tijdens eerste Asian Food Event in Woerden

Op 31 oktober was het zover. In Woerden vond het eerste Asian Food Event plaats bij QBTEC. Ook Rational was aanwezig om de mogelijkheden van het SelfCookingCenter® voor het cafetaria te laten zien. De VCHO (Vereniging Chinese Horeca Ondernemers) maakte van de gelegenheid gebruik een nieuwe naam te onthullen.

Lees het volledige artikel op de website van Misset