Rational Nederland zet nieuwe stap in het mobiel ergonomisch werken

Rational Nederland, leverancier van keukenapparatuur voor professionele keukens, start vandaag met twee nieuwplaatsingsteams. Hiervoor zijn bij Baan in Hengelo twee splinternieuwe Mercedes Sprinters met een grote meubelbak en laadklep aangekocht. Tot de standaarduitrusting behoort een verrijdbare hydraulische lift, waarmee de zware apparaten op hun plaats kunnen worden gezet.

Onze monteurs rijden standaard met een Mercedes Vito of Volkswagen Transporter en daarmee is het leveren van een nieuwe oven nog wel eens problematisch, legt Arno Kolmschate, coördinator van het nieuwplaatsingsteam, uit. De apparatuur past er door het vele gereedschap en reserveonderdelen niet in en wanneer de externe transporteur de combi-steamer bij onze afnemer heeft afgeleverd, moet deze met twee of meer monteurs handmatig op de plaats worden gezet. Een belastende klus waar we echt een oplossing voor wilden bedenken. Het bleek een uitdaging want ergonomie in een eigen werkplaats is eenvoudiger te realiseren dan een mobiele oplossing. We plaatsen apparatuur bij hotels met een grote, ruime keuken, maar ook bij een klein restaurant op de grachten van Amsterdam.

Door het inzetten van de nieuwe Sprinters met laadklep kunnen we de apparatuur zelf meenemen en hebben we nog genoeg ruimte om ook een hydraulische lift mee te nemen. Toch zijn de Sprinters wendbaar genoeg om in de kleinste straatjes te kunnen lossen. Twee speciaal aangenomen en intern opgeleide monteurs, Wesley en Kenny, bemannen de Sprinters en zijn zelfstandig in staat de allergrootste ovens te plaatsen. Vanaf vandaag zijn de Sprinters in het straatbeeld te bewonderen.